top of page

SPONSOR- EN DONATIEWERVINGTIPS

1. Doneer aan jezelf

Waarom zou je niet het goede voorbeeld geven en een donatie aan jezelf doen om je streefbedrag voor Alpe d’HuZes een vliegende start te geven? Onderzoek toont aan dat mensen die starten met een ’gulle donatie’, voordat ze hun vrienden en familie vragen om hen te steunen, meer inzamelen. Bovendien, welke donatie je ook doet, je hebt meer kans dat je vrienden en familie hetzelfde bedrag of meer doneren. Dus als jezelf zelf 26 euro doneert, zal je netwerk dit voorbeeld volgen. Dit maakt het een stuk makkelijker om je streefbedrag te bereiken!


2. Personaliseer je actiepagina

Er is veel onderzoek gedaan naar hoe je je actiepagina kunt optimaliseren om donaties aan te trekken. Geloof het of niet, als je een foto van jezelf uploadt en je een persoonlijke reden deelt, is de kans veel groter dat je supporters je iets geven als je ze daarom vraagt. Als je van tijd tot tijd je actiepagina bijwerkt, trekt dat ook nog meer donaties aan. En vergeet niet iedereen te bedanken die doneert, zowel op je actiepagina als op je socials.

3. Wees niet bang om te delen

Dus je hebt je actiepagina bijgewerkt met een foto en je persoonlijke reden om mee te doen. Dan is het nu tijd om je vrienden, familie en sociale netwerk om hulp te vragen om je streefbedrag te bereiken.

Stuur de link naar je actiepagina naar iedereen gebruik Whatsapp, e-mail, sms, sociale media en de goede oude mond-tot-mondreclame om het woord te verspreiden. Dit is de snelste en gemakkelijkste manier om je streefbedrag te bereiken. Soms duurt het even en moet je het nóg een keer vragen omdat ze de eerste keer misschien afgeleid waren. Houd ze sowieso op de hoogte.

4. Doe iets waar je van houdt

Alpe d’HuZes-deelnemers hebben allerlei manieren bedacht om geld in te zamelen om hun streefbedrag te halen. Er zijn deelnemers die hun volledige streefbedrag ophalen met het verkopen van chocoladerepen, wijn, drop o.i.d. Je kunt je streefbedrag op heel veel manieren bij elkaar krijgen, doe het op jouw manier. Zoek iets waar je van houdt en moedig anderen aan om het samen met jou te doen – voor een donatie! Je kunt voor andere ideeën ook een kijkje nemen op de Facebookpagina deelnemersacties.

5. Bedank je donateurs

Het is heel belangrijk om al je donateurs te bedanken. Mensen bedanken voor hun donaties moet op tijd, persoonlijk en gepast zijn. Bedank iemand altijd binnen 48 uur na ontvangst van een donatie. Bedank ze eerst op je actiepagina door te reageren op hun de donatie. Probeer ze dan daarna een whatsappje, e-mail of een sms te sturen. Gebruik ten slotte je socials om mensen te bedanken om zo publiekelijk hun vriendelijkheid en vrijgevigheid te erkennen.

Sponsorwerving tips en tools: About

SPONSOR- EN DONATIEWERVING TOOLS

Sponsorwerving tips en tools: Get Involved
Alpe 6.jpeg

TOOLKIT DONATIEWERVING

Vanuit de Alpe d'HuZes organisatie is er een toolkit gemaakt die jou stap voor stap helpt in het halen van jouw streefbedrag. Van hoe je een brief schrijft om voor sponsoring te vragen tot het maken van een planning voor jezelf. Je kunt alles terugvinden in deze toolkit.

ABC VOOR SPONSORACTIVITEITEN

Alle opties die je maar kan bedenken voor het ophalen van sponsorgeld en donaties heeft Alpe d'HuZes vastgelegd in een document, gesorteerd op ABC. Bekijk dit document om inspiratie te krijgen over hoe jij je sponsorgeld op kan halen.

SPONSORTABEL

In deze tabel vind je een overzicht van de sponsormogelijkheden voor jouw sponsoren, zoals bijvoorbeeld hun logo op jouw shirt, banners met hun logo in een bocht, hun logo op de Alpe d'HuZes website, etc.

SOCIAL MEDIA TEMPLATES, POSTERS EN ANDERE ACTIE MATERIALEN

Vanuit Alpe d'HuZes zijn er verschillende templates die je kunt gebruiken bij het inzamelen van sponsorgeld, zoals social media templates, posters, logo's, etc. Daarnaast zijn er ook andere actiematerialen, zoals een donatiebox, spandoek en filmpjes.

bottom of page